Domates Salçası - 500 g

18.75 TL

Domates öyle bereketli bir sebzedir ki sebzeden bir çok ürün oluşturmak mümkündür.

Yemekte Salçasını ayrı, Menemen' i ayrı , Makarnada sos olarak ayrı severiz bizim için vazgeçilmez lezzetlerin başında gelir,

İlk önce bu sebzeyi sağlıklı yetiştirmek gerekir, Devamında atalarımız bize birçok tarif bırakmışlardır.

Bizler Atatohumu ile  Hiçbir Kimyasalın bulaşmadığı topraklarda yetişen domateslerin güneşte kızarmasını bekliyoruz. 

Topladığımız domateslerin ilk etapta yeşil sapları toplanır, sonrasında kazanın içerisine domatesler doğranır ve kaya tuzu ilave edilir, 3-4 gün boyunca beklenir ki kabuklar kolay ayıklanır kıvama gelebilsin.

Kabuk ve çekirdekleri ayıklamak için geniş bir süzgeçte süzeriz. kabuk ve çekirdekten oluşan poşası ayrılır. sulu domatesleri tülbentte süzer ve tülbentte kalan yoğun kısmı geniş tepsilere yayarız. Gün kurusu olarak kuruturuz ve cam şişelerde paketleriz.


Kategori: