Kars Gravyeri - 500 g

52.50 TL

Kars gravyeri;

Dünyada gravyer türlerine kıyasla , Doğasındaki beslenme çeşitliliği, üretim kültürü ve hayvan ırkından kaynaklanan, kendine has aroması ve rengini barındırması ile farklıdır.

Bu peynir türünü diğerlerinden ayıran çok belirgin farklar bulunur.

Mayıs,Haziran,Temmuz aylarında 1800 Rakımın üzerindeki yaylalarda beslenmiş Zavot ve Montofon ırkı ineklerin taze sütü ile yapılır, Üretiminde sadece Süt , şirden mayası ve tuz kullanılır.

Kars gravyerinin ortalama 4 yıl raf ömrü vardır, İçindeki bakteriler ve protein parçalayan enzimler karaciğerinizin yapacağı işi kendi başına yapar; bu yüzden gravyer doğrudan bağırsağınızda probiyotik ve protein olarak sindirilir. Bu bağlamda şifalı bir peynirdir de diyebiliriz.

100 Gr Gravyer Tüketimi 250 Gr Kırmızı et tüketimine eşdeğer protein içerir.

Bu peynirin üretimi yine yöresinde üretimi geleneksel yöntemler kullanarak  en layığı ile yapan İlhan KOÇULLU  Peynircilik ile işbirliği yapmaktayız.


Kategori: