Menemen Konservesi - 425 gr

13.75 TL

Türk halkı olarak her yaşta, her öğünde yazın yerli domatesler ile hazırlandığında  daha da severek yediğimizi milli yemeğimiz diyebiliriz.

Kana kana yiyebileceğimiz bir menemen için malzemelerinin kusursuz olması gerekir,  doğal domates , bahçe biberi , gerçek köy tavuğu yumurtası ile harika bir menemen yapılabilir.

Fakat mevsimi değilse domatesin, sera domatesleri ile aynı tadı vermez.

Bizler;

Kimyasal ve GDO bulaşmamış hayvan gübresi ile beslediğimiz topraklara atatohumu domates fidelerini ektik, güneşte kızaran domatesleri bahçemizden kopardığımız bibeler ile biraraya getirdik, doğal bir menemen konservesi hazırladık.

sizlere doğal bir yumurta ile çırpmasını bıraktık.

Sağlık ve afiyetle


Tarif

Yayvan bir tavaya bir tatlı kaşığı tereyağ koyun,

ateşi yakın, kaynamaya başladığında bir orta boy soğanı doğrayıp tavaya atın ve karıştırın,

suyunu çekip soğanlar yağda kalıncaya kadar pişirin.

Üzerine 400/500gr yaklasık yarım kavanoz menemen konservesini boşaltın.

Tava tıkırdamaya başladığında hemen 3/4 yumurta kırın ve tahta kaşıkla yumurta sarılarını dağıtın.

Yeterince piştiğinde ocağı kapatın,

Sıcak bir şekilde hemen tüketmek için hazırlıklı olun. Yanında banacak bir ekmek ve yayık ayranı bulundurmayı unutmayınız.

Afiyet olsun



Kategori: