Salatalık Turşusu - 1000 g

20.00 TL

Turşu , Sebze ve meyvelerin sirke ve tuz karışımı olan salamurada fermente edilmesi bir tür mayalanması ile elde edilir.

Eski zamanlarda sebzeleri saklamanın yolu konserve yapmak,kurutmak ya da turşusunu kurmak olarak çeşitlendirilmiş.

Bu zamanlardan günümüze mutfak kültürümüzde yerini alan turşunun sağlığımıza birçok faydası vardır.

en önemli faydası ise probiyotik yararlı bakteriler ile bağırsak floramıza olur. 

Turşularımızı;

GDO suz, kimyasal bulaşmamış topraklarda yetiştirdiğimiz köy salatalıklarımızdan kendi sirkemiz, Kastamonu sarımsağı ve kaza tuzu ile hazırladık,

* Salatalık turşumuz kornişon değil , köy salatalığından yapılmaktadır, Bu nedenle salatalıklar irili ufaklıdır.


Kategori: