27.00 TL
Süzme Yoğurt;
Yoğurdun suyunun çıkarılması sonucu oluşan yoğurda verilen isimdir.
Yapılan incelemeler Süzme Yoğurdun normal yoğurda göre daha faydalı olduğunu göstermektedir
Süzme Yoğurt Daha fazla Kalsiyum, Protein ve Potasyum içerir.
Süzme Yoğurt Diyabet hastaları ve düşük karbonhidratlı diyet yapanlar için tüketilmesi önemli bir besindir.
Süzme yoğurt yararlı bakteri olarak adlandırılan probiyotikler açısından çok zengindir.
Süzme Yoğurdu yapabilmek için fazlaca emek gerekmez, İhtiyacımız olan zamandır.
Süzme yoğurt yapmak istediğimiz yoğurdumuz ile
Süzme işlemi yapacağımız temiz bir tülbent ya da bez torba, Süzgeç ve derin bir kaba ihtiyacımız olacak.
Süzgeçi geniş kabın içerisine yerleştirin, Fazlaca su süzüleceğinden taşmamasına dikkat edin.
Tülbenti süzgeçin içerisine genişce yayın ve yoğurdu bez tülbentin üzerine alın.
Tülbenti uçlarından gevşekçe bağlayın ve süzülmesini bekleyin.
Ara ara kontrol ederek kıvamına bakmalı ve tülbenti yoğurt istenilen kıvama gelene dek kısa kısa sıkmalıyız. Süzme işlemi sonuçlandığında ;
Süzme yoğurdumuzu ve yoğurt suyumuzu elde etmiş oluyoruz.
Afiyet olsun
Sağlıklı Günler Dileriz.