Tarhana - 750 g

30.00 TL

Tarhana ;

Hepimiz tarafından bilinen yaz kış şifa kaynağı bir fermente üründür,

Orta asya, Anadolu ve Balkanlar gibi geniş bir coğrafyada çeşitli yapım biçimleriyle görülen bir çorba türüdür.

İçeriği ise yöresine göre hep değişkenlik gösterir, 

Eski zamanlarda imkanlar kısıtlı olduğundan besinler hep kurularak saklanırmış, yoğurdu kurutma çabları sırasında tarhanın bulunduğu rivayet edilir.

Önemli bölümü yoğurttan oluşan ve muhteviyatında bulunan domates, biber, salça, kimyon, karabiber gibi besinler nedeniyle besleyiciliği yüksek şifa kaynağı Türklere özgü bir değerdir.

Bizlerde;

Taş değirmende öğütülmüş un, Jersey sütünden ev yoğurdu, bahçemizden topladığımız mevsim sebzeleri ve doğal baharatlar ile tarhanamızını doğal şartlarda kuruttuk.

Şifa olsun..


Tarif

Türüne göre ve de tercihe göre hazırlanış şekli değişse de en yaygın pişirme şekli;

Tarhana su ile ıslatılıp bekletilir.

Pişirileceğinde tuz, kırmızıbiber, su, yağ, ezilmiş sarımsak eklenir. Kaynayıncaya karıştırılır. Kaynayınca, kısık ateşte 5 dakika daha pişirilir.

Nane eklenip sıcak sıcak servis edilir.


Kategori: