52.50 TL
Birçok süt ürününe değer, kıymet katan şey bölgeye ait iklim ve otlama alanlarından gelen aromaya bağlıdır.
Ülkemizde eski kaşar peyniri üretiminde Trakya Lider durumdadır.
Bu kadar beğenilmesi ve aranılan lezzet olmasının çok önemli nedenleri vardır.
Trakya' da küçükbaş hayvancılığın oldukça yaygın olduğu bilinir, köylüler hayvanlarını en geniş yaylalara taşırlar. hayvanlar serbestçe gezer ve bölgeye ait çeşit çeşit otlarla beslenirler.
Bölgeye ait bu süt yine usta ellerde işlenir, toplanan süt ilk önce mandıralarda zararlı maddelerden arındırılır.
ardından sıvı haşlama ile peynirler hazırlanır, Özel hazırlanmış ahşap zeminlerde kurutulur ve 4 aydan uzun süre olgunlaşması beklenir.
Eski kaşar peyniri küçükbaş hayvan sütünden elde edildiğinden ötürü daha besleyicidir.