39.52 TL
İçindekiler : % 100 Ev Yoğurdu.
Yayık Tereyağımız en özel ürünlerimizdendir,
Sağlığımız için tüketilmesi en uygun 2 yağ türü Tereyağ ve Zeytinyağı olarak kabul görmektedir.
Bizlerde Tereyağını en sağlıklı haliyle üretmek için Anadolu' muzda uygulanan en doğal yöntemi kullandık.
Kendi çiftliğimizin yağ oranı yüksek Jersey sütünden ev tipi mayalama ile yoğurt elde ettik,
elde ettiğimiz yoğurdu köylerimizde olduğu gibi yayma usulü ile ayran ve tereyağ olarak ayırdık,
Doğal Tereyağ yapımımızı izlemek için Tıklayınız
1 Kg Tereyağ elde edebilmek için 22 Lt Jersey sütü kullanmaktayız.
Tereyağ yapımında hiçbir katkı maddesi ve koruyucu kullanılmaz , Anadolu da en yaygın ve bilindik olan yayma usulu elde edilir.
%100 Yoğurttan elde etme tereyağ probiyotik değeri ise 1,3*107
Tereyağının en bilinen yararları;
Yüksek oranda antioksidan(kolesterol, A vitamini,E vitamini,selenyum)içerir
Konkuge linolnelik asitten (CLA) zengin olup,antienflamatuvar ,antialerjik ve antikansorejenik etkileri vardır.
İyi bir iyot kaynağıdır.
Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır.Lesitinden zengindir.
Kaynak: Aydın, Prof. Dr. Ahmet 7'den 70'e Taş Devri Diyeti ,HayyKitap,İstanbul 2010,(S.481)
ISBN:978-605-4325-35-1
Evlerimizde Tereyağ elde etmek için Tam yağlı çiğ süt ile ev tipi mayalama yoğurt elde etmemiz gerekmektedir.
Eğer El blender' ı ya da çırpıcınız varsa,derin bir kaba koyduğunuz malzemeyi yağ ve su ayrışana kadar çırpabilirsiniz. Eğer daha mütevazi bir mutfakta çalışıyorsanız, malzemeyi kapaklı bir cam kavanoza koyup 15-20 Dakika kadar çalkalayarak yine kolayca Tereyağ elde edebilirsiniz.