%100 Jersey Çiğ Sütü - 3 lt

26.50 TL

     Daha önce Jersey inek ırkı süt tüketmediyseniz sizi bir dizi şaşırtacak yenilik olacak.

Jersey sütü diğer sütlere göre daha yağlı ve daha fazla proteine sahiptir. 

a2 süt grubunda olan jersey sütü diğer sütlere göre şişkinlik hissi vermez ve hazzı daha rahattır,

Jersey sütünü kaynattığınızda elde ettiğiniz kaymak size sütteki yağ oranını gösterecektir,

İster bu kaymağı alıp kahvaltılarınızda ,tatlılarınızda tüketebilir, isterseniz yoğurdunuz daha yağlı olması için bırakabilirsiniz.

Jersey ırkı , insanlar için en verimli ve en kaliteli sütü doğal olarak üretirler,


Kategori:

Ev yoğurdu tarifi 

Ev yoğurdu ,

Malzemeler

1 lt günlük süt

1 çorba kaşığı yoğurt

 * Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 5-10 dakika karıştırarak sütü

havalandırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, sıcaklığını

koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın.

* Kaynatıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı

sokup 7 ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık

demektir.

* Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık süt ile (maya için hazırladığınız sütten alabilirsiniz)

karıştırdığınız oda ısısındaki yoğurdu, süte katın ve karıştırın.


Püf noktası:

* Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün (Süzgeç, sütün hava almasını sağlayarak,

sulanmasını önleyecektir.)

* Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın.

* 5-6 saat sonra açın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5-6 saat mümkünse 1 gün

dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

* Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.