Jersey Ev Yoğurdu - 1250 g

18.75 TL

Yoğurt; Sütün bazı bakterilerce mayalanması sonucu elde edilir.


Bu bakteriler,Sütün içerisinde bulunan şekerin fermente olmasına neden olarak, laktik asit üretilmesini sağlar.Üretilen bu laktik asit daha sonra sütün içerisinde proteinle reaksiyona girerek yoğurdun bildiğimiz haline gelmesine neden olur.


Orta Asyada Hayvancılıkla uğraşan göçebe kavimler tarafından bulunduğu kabul görmektedir.


Yoğurdun bizler tarafından bu denli kabul görmesinin birçok nedeni sayılabilir.


İster atıştırmalık ister yemeğin yanında ilave olsun herzaman besin değeri açısından faydalar sunmaktadır.


Bağışıklık Sistemimizi güçlendirir,


Probiyotik faydalı bakterilerim sayesinde metobolizmamızı hızlandırır.


Kemik Erimesinin önlenmesine yardımcıdır.


Düzenli tüketilmesinde Mide ülseri gibi mide rahatsızlıklarına olumlu etkileri vardır.

Tarif

Ev yoğurdu ,


Malzemeler


1 lt günlük süt


1 çorba kaşığı yoğurt


·         Sütü çelik bir tencereye alın, kaynatın. Kaynatma sırasında 5-10 dakika karıştırarak sütü havalandırın. Süt kaynadıktan sonra altını kısın ve 15-20 dakika kısık ateşte, sıcaklığını koruyarak pişirmeye devam edin. Kaynattığınız sütü mayalamak istediğiniz kaba aktarın.


·         Kaynatıp, ılınmaya bıraktığınız sütü mayalama ısısı için sık sık kontrol edin. Süte parmağınızı sokup 7 ye kadar saydığınızda eliniz sütün ısısına dayanıyorsa maya için uygun sıcaklık demektir.


·         Bir kasede birkaç yemek kaşığı ılık süt ile (maya için hazırladığınız sütten alabilirsiniz) karıştırdığınız oda ısısındaki yoğurdu, süte katın ve karıştırın.


Püf noktası:


 


·         Mayalanan sütün üzerini bir süzgeçle örtün (Süzgeç, sütün hava almasını sağlayarak, sulanmasını önleyecektir.)


·         Mayaladığınız sütün sıcaklığını koruması için kalın bir örtü ile etrafını ve üzerini iyice sarın.


·         5-6 saat sonra açın ve buzdolabına kaldırın. Buzdolabında en az 5-6 saat mümkünse 1 gün dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.


·         Buzdolabında bekletme süresi ne kadar uzatılırsa kıvamı daha iyi olur.

Kategori: